onsdag 7 december 2011

Den viktiga medskaparen - LÄSAREN

Alla som skriver har kanske inte alltid en tänkt läsare under själva skrivprocessen, men alla som skriver vill nog bli lästa! När man som jag undervisar om skrivande i skolan, betonas vikten av att kunna skriva i olika genrer, i olika situationer och för olika mottagare - alltså är det viktigt att åtminstone ibland fundera över vem man skriver för.

De texter jag skriver (och vill skriva) ska kunna läsas av alla som har lust att göra det. Tror inte jag klarar att skriva för småbarn, men för alla över 12 år. Ibland känner jag att det är en ungdomsbok jag ska skriva, andra gånger är jag säker på att det ska bli en vuxenroman. Vissa dagar tror jag att det måste bli en bok i genren "personlig utveckling", eller varför inte en självbiografisk bok... Den som lever får se.

Bloggar skriver man kanske allra mest för sin egen skull, men man blir väldigt glad när någon annan läser och gillar det som skrivs. Därför blev jag både förvånad och glad när jag idag hittade två kommentarer - ett till vardera inlägg! Tack snälla Ronja och Mezza! Hoppas ni ska följa med mig på skrivarresan. Ni är ovärderliga reskamrater på färden. All respons, all feedback, allt är en viktig del av skrivandet.

Håll ut - snart vågar jag lägga ut några smakprov på texter. Till dess kan man läsa korta texter inspirerade av bilder som presenteras dagligen i Santos Adventskalender i Facebook.

Foto: E-M Olsson 2011-12-06

2 kommentarer:

 1. :-)
  Kommer följa dig. garanterat.
  Skriver ju själv och har även jag drömt om en bok i måååånga år... Helt klart självbiografiskt.
  menmen.. får se när den tiden kommer hehe.
  Bloggen får duga än sålänge.
  kram

  SvaraRadera
 2. Jag är alldeles övertygad om att du kan skriva en fantastisk bok! Du såväl som jag har livserfarenheter att ösa ur.

  SvaraRadera