tisdag 13 december 2011

En härlig förebild

Alla behöver vi förebilder oavsett vad det gäller. Barn behöver goda vuxna och ungdomar att lära av. Utövar man en sport har man säkert en förebild inom samma sport. Samma sak inom musikbranschen. Vill man skriva en egen bok är det väldigt bra med duktiga författare som förebilder. Jag har flera förebilder som jag lär mig av genom att läsa deras alster. Sedan finns det några få som delar med sig av sina skrivtips. En författare som är särskilt generös med tips är Kim Kimselius!Jag besökte hennes blogg redan i maj i år och skrev en liten kommentar. Svaret hittade jag först idag. Så här såg det ut.
Hej! Det måste vara underbart både att få skriva OCH att bli författare! Jag har inte direkt "läst på" om dig, därför undrar jag vad du jobbade med innan du blev författare på heltid. Många är ju journalister, lärare eller bibliotekarier... Drömmer också en dröm men undrar ibland om det blir mer än så! Kram


Kim M. Kimselius sa...


Hej Eva-Marie
Välkommen hit. Ja, det är helt fantastiskt att skriva. Jag skrev min första bok när jag var åtta, men skickade inte in till förlag förrän jag närmade mig 40, fick mitt första manus antaget och debuterade när jag var 43. Under hela mitt liv har jag arbetat med orden i någon form, reklambyrå, tryckeri, etc.
Var inne och kikade på din profil och såg att du bär samma dröm inom dig som jag gjorde en gång. Det gäller att inte ge upp. Kika in på min hemsida www.kimselius.se där kan du läsa mer om mig och mina böcker!
Lycka till med att förverkliga din egen dröm!
Kram Kim
Den 17 september i år var Kim i Kristianstad och signerade sina böcker. Vi pratade lite och dagen efter lade hon in en bild på oss i sin blogg.

Just idag den 12 december har Kim delat med sig av sina råd i Skrivadventskalendern också.
Hon skriver:

" Det ska vara roligt att skriva en bok. För att få glädje i ditt skrivande ska du skriva om sådant du tycker är viktigt, något du brinner för, något som bubblar inom dig och kräver att få komma ut.
Skriv direkt från hjärtat, och låt fantasin flöda. Tänk inte på stavning, grammatik eller att någon ska läsa det du skrivit. Det enda du ska tänka på är att få ur dig din berättelse.
Försök inte kopiera någon annans stil, inte berätta något som någon redan har skrivit. Hitta på något unikt, något som bara du har i ditt huvud. Glöm inte att fånga läsaren direkt med första meningen."

Nog bubblar det både i hjärnan och i hela kroppen alltid, men varför är det så svårt ändå att få historien ur sig?! VILL, vill, vill. Ska, ska, måste.

1 kommentar:

  1. hej vad roligt att se en annan blogg där man skriver böcker. Jag skriver också böcker. Det är så roligt. Titta gärna in i min blogg. hälsn ulla

    www.bokstart.blogspot.se

    SvaraRadera